Wij zijn een kleine organisatie die woestijnreizen  organiseert en een klein resort runnen aan de kust van Nuweiba, South Sinai.

Een project wat is begonnen met een vriendschap die langgeleden is ontstaan.
Door alle jaren heen zijn de families naar elkaar toegegroeid en is Livethe bedouinlive daar het bijzondere resultaat van.

Door de vriendschap met elkaar, is er veel veel geleerd over de leefgewoonten en tradities die de Bedoeïnen tribe al honderden jaren respecteren en naleven. Het is een bevolkingsgroep die als één van de oudste tribes in onze wereld bekend staat.

Eid Abu Ali komt uit een familie van woestijngidsen. Hij voelde zich verantwoordelijk voor de ongelijke economische kansen en rechten van de Bedoeïenen ten opzichte van de Egyptenaren .
Door zijn ogen heeft hij Daniel en Debra de afgelopen 20 jaar regelmatig zijn wereld laten zien. Daardoor zijn hun harten zijn nog opener gegaan door de schoonheid van de woestijn en het eenvoudige toch rijk bedouinen leven.

Dankzij Eid zijn woestijn en cultuur kennis en zijn belangrijke rol in de Bedouinen tribe hebben zij de kans gekregen om samen met hem Livethebedouinlife te beginnen.
Door het samenvoegen van al deze kennis over het leven en het ondernemers vak is Livethebedouinlife in korte tijd uitgegroeid tot de plek om woestijnreizen te maken. Het leren van elkaar is ook in de reizen die zij organiseren een belangrijk thema. Dat met Livethebedouinlife zoveel verschillende mensen kennis maken met de Sinaï waarin ze dichter bij hun eigen natuur, in de natuur komen is enorm waardevol voor alle betrokkenen.

De missie is meehelpen aan een gezond en stabiel werkgebied voor de tribe zodat de tradities en gewoonten van de Bedoeïenen behouden kunnen blijven en dat ze hun zelfstandigheid en manier van leven kunnen voortzetten.

Afgelopen jaren is er naast de woestijnreizen een Livethebedouinlife Camp ontwikkeld. Dit ligt aan de prachtige kust van de golf van Akaba in het zuiden van de Sinaï.

Zie meer over het camp HIER.

Meer lezen over het nomadische leven van de bedoeïenen?
Klik dan HIER

#desertlife #bedouin #nuweiba ...

2 0

#saterdaymorning ...

61 6

Last call! De ouder & kind woestijn reis heeft nog een paar plekken over. Het is nu al een leuke groep, we hebben er heel veel zin in! Je kan nog mee 🍀!
#opavontuur #bedouin #bedouinlife #desertsafari #thisissinai #feelfree #feelwelcome #feelconnected
...

18 0

About 25 degrees ☀️Everyday sunrise 🌅 from your bed.. Always fire and tea in the bedouintent.. Great staff! A perfect time to spend a night in the desert with the best bedouin guides and camals.. Best of all.. rooms available from 15 Euro per person including breakfast 🍳.. #perfectwinterholiday #thisissinai #sunrise #bedouin #bedouinlife #goodlife #hiddengems #bewelcome #livingonthebeach ...

37 2