Wij zijn een kleine reisorganisatie die verschillende reizen aanbieden in Nuweiba Sinaï Egypte.

Livethebedouinlife is een samenwerking van twee families uit twee totaal verschillende culturen en het resultaat van een langgekoesterde wens om meer mensen kennis te laten maken met de Sinaï woestijn.

Onze motivatie om als twee Nederlandse ondernemers in het Zuiden van de Sinai samen met Eid Abu Ali en zijn famlilie Livethebedouinlife te starten.

Wie zijn wij? Wij ( Daniel Eeuwens, Debra hempel ) zijn twee ondernemers uit Amsterdam die meer dan 20 jaar reiservaring in de Sinai-woestijn hebben.
Door onze inmiddels even lang durende vriendschap met Eid Abu Ali en zijn gezin, hebben we veel geleerd over de leefgewoonten en tradities die de Bedoeïnen tribe al honderden jaren respecteren en naleven. Het is een bevolkingsgroep die als één van de oudste tribes in onze wereld bekend staat. De volgelingen van Jezus, zoals de bijbel het verhaal verteld, zouden van Bedoeïenen afkomst zijn.

Tegenwoordig wordt de Sinaï-regio door de regering van Egypte ontwikkeld zonder weinig rekening te houden met de behoeften of rechten van de bedoeïenen. Dit maakt hun manier van leven een stuk moeilijker.
Eid Abu Ali komt uit een familie van woestijngidsen. Hij voelde zich verantwoordelijk voor de ongelijke economische kansen en rechten van de Bedoeïenen ten opzichte van de Egyptenaren .
Door zijn ogen heeft hij ons de afgelopen 20 jaar regelmatig zijn wereld laten zien. Onze harten zijn nog opener gegaan door de schoonheid van de woestijn en het eenvoudige toch rijk bedouinen leven.

Dankzij Eid zijn woestijn en cultuur kennis en zijn belangrijke rol in de Bedouinen tribe hebben wij de kans gekregen om samen met hem Livethebedouinlife te beginnen.
Door het samenvoegen van al onze kennis over het leven en het ondernemers vak is Livethebedouinlife in korte tijd uitgegroeid tot de plek om woestijnreizen te maken. Het leren van elkaar is ook in de reizen die wij organiseren een belangrijk thema. Dat we met Livethebedouinlife zoveel verschillende mensen mogen laten kennis maken met de Sinaï waarin ze dichter bij hun eigen natuur, in de natuur komen is enorm waardevol voor alle betrokkenen.

Onze missie is meehelpen aan een gezond en stabiel werkgebied voor de tribe zodat de tradities en gewoonten van de Bedoeïenen behouden kunnen blijven en dat ze hun zelfstandigheid en manier van leven kunnen voortzetten.

Meer lezen over het nomadische leven van de bedoeïenen?
Klik dan HIER