Wij zijn een kleine reisorganisatie die verschillende reizen aanbieden in Nuweiba Sinaï Egypte.

Het begon allemaal ruim twintig jaar geleden toen Debra Hempel voor het eerst kennis maakte met de Sinaï woestijn en samen met een Bedouin gids genaamd Eid Abu Ali de woestijn introk. Deze eerste reis door de woestijn was de aanzet tot nog veel meer reizen.

Nadat ze vijftien jaar geleden Daniel Eeuwens mee nam en deze ook verknocht raakte aan de woestijn ontstond langzaam het gevoel dat meer mensen deze unieke plek zouden moeten ervaren.  En LivetheBedouinlife is daar het resultaat van geworden..

Debra en Daniel zijn beide ondernemers sinds de jaren ’90, gevestigd in Amsterdam waar ze werken en wonen met hun twee jonge kinderen. Eid en zijn vrouw Sheida wonen met hun vier kinderen in de stad Nuweiba in de Zuid-Sinaï. Ze zijn zeer gerespecteerde leden van de Muzeina Bedouin tribe en hebben een goede reputatie als ervaren woestijngidsen in de Sinaï-woestijn. De twee oudste kinderen Ahmed & Halla werken ook mee en hebben LivetheBedouinlife samen met ons vorm gegeven.

Eid & Debra Amsterdam 2012

Naast de woestijnreizen werken we samen aan het LivetheBedouinlife camp gelegen op een prachtig stukje strand gelegen aan de Golf van Akkaba. Meer info daarover vind je HIER.

MOTIVATIE

Na bijna 25 jaar reiservaring in de Sinai-woestijn en een inmiddels even lang durende vriendschap met Eid Abu Ali en zijn gezin, hebben we veel geleerd over de leefgewoonten en tradities die de Bedoeïnen tribe al honderden jaren respecteren en naleven. Het is een bevolkingsgroep die als één van de oudste tribes in onze wereld bekend staat. De volgelingen van Jezus, zoals de bijbel het verhaal verteld, zouden van Bedoeïenen afkomst zijn.

Tegenwoordig wordt de Sinaï-regio door de regering van Egypte ontwikkeld zonder weing rekening te houden met de behoeften van de bedoeïenen. Dit maakt hun manier van leven een stuk moeilijker.

We hopen oprecht dat de tradities en gewoonten van de Bedoeïenen behouden kunnen blijven en dat ze hun zelfstandigheid en manier van leven kunnen voortzetten.

Meer lezen over het nomadische leven van de bedoeïenen?
Klik dan HIER