Wij zijn een kleine reisorganisatie die verschillende reizen aanbieden in Nuweiba Sinaï Egypte.

De reizen worden georganiseerd door Eid Abu Ali, Daniel Eeuwens en Debra Hempel.
Laatstgenoemden zijn beide ondernemers sinds begin jaren ’90 en gevestigd in Amsterdam waar ze ondernemen en wonen met hun twee jonge kinderen.
Eid Abu Ali en Shyra Abud Ali wonen met hun vier kinderen in de stad Nuweiba. Eid Ali en zijn familie zijn zeer gerespecteerde leden van de Muzeina Bedouin-stam en hebben een zeer goede reputatie als ervaren woestijngidsen in de Sinaï-woestijn.
De familie runnen samen een klein restaurant in de plaats Hadia vlakbij Nuweiba, dat al-S’adah wordt genoemd, waar ze kleine sfeervolle feestjes en diners geven.

Naast de woestijn reizen werken we samen aan de live the bedouin camp gelegen op een prachtig stuk strand aan de kust van Nuweiba. Waar we een free space creeren waar iedereen zich thuis en welkom voelt.

MOTIVATIE

Na bijna 25 jaar reiservaring in de Sinai-woestijn en een inmiddels even lang durende vriendschap met Eid Abu Ali en zijn gezin, hebben we veel geleerd over de leefgewoonten en tradities die de Bedoeïnen tribe al honderden jaren respecteren en naleven. Het is een bevolkingsgroep die als één van de oudste tribes in onze wereld bekend staat. De volgelingen van Jezus, zoals de bijbel het verhaal verteld, zouden van Bedoeïenen afkomst zijn.

Tegenwoordig wordt de Sinaï-regio door de regering van Egypte ontwikkeld zonder weing rekening te houden met de behoeften van de bedoeïenen. Dit maakt hun manier van leven een stuk moeilijker.

We hopen oprecht dat de tradities en gewoonten van de Bedoeïenen behouden kunnen blijven en dat ze hun zelfstandigheid en manier van leven kunnen voortzetten.

Meer lezen over het nomadische leven van de bedoeïenen?
Klik dan HIER