Live the bedouïn life

is een samenwerking van twee families uit twee totaal verschillende culturen en het resultaat van een langgekoesterde wens om meer mensen kennis te laten maken met de Sinaï woestijn.

Dit project is ontstaan uit een vriendschap, uit respect voor culturen en
voor het behoud van traditionele waarden en bovenal van het bedouinen leven.
Maar ook om de mensen uit het drukke westen weer tot hun zelf te laten komen.
Terug naar de basis in jezelf. Een plek waar alle ruimte nog is.

Om dit te realiseren hebben we een kleine en persoonlijke reisorganisatie opgezet met als doel een verbindende factor te vormen tussen de mensen die leven in het drukke Westen en het leven in de rust en puurheid van de Sinaï woestijn.

Een verblijf in de woestijn is zeer zeker aan te raden voor mensen die in het hectische Westen leven waar de druk hoog is en het systeem waarin we leven veeleisend is en ons eigenlijk steeds verder van de essentie van het leven duwt.

De Sinaï is een bijzonder mooi schiereiland.  Een plek waar nog ruimte en stilte is.

Livethebedouinlife Camp ligt aan de Golf van Aqaba ( خليج العقبة), een zeearm van de Rode Zee. De golf herbergt een meesterlijke onderwereld met een diepte van (max.) 1850 meter en een maximale breedte van 24 km.

Nuweiba strekt zich uit langs de kust van de Golf van Akaba. Tot Nuweiba hoort het vissersdorp El Mezzina. Dit zou het oudste Bedoeïenendorp van de Sinaï zijn en vernoemd zijn naar de grootste Bedoeïense stam “de Muzzeina’s”.

Naast de prachtige kust is het grootste gedeelte woestijn. Je kunt door de bergen rijden en dagenlang niemand anders tegen komen. Je kunt een ​​route nemen die je brengt naar de grote woestijn waar de stilte en weidsheid uniek is. En na uren rijden beloond worden met een kleine oase waar vaak een bedoeïenenfamilie gevestigd is en je altijd gastvrij ontvangen wordt. De bedouinen huisvesten deze woestijn

In de woestijn zijn geeft altijd een gevoel van vrijheid het biedt je alle ruimte en een ongekende stilte. Dé manier om je hoofd leeg te maken. De reset voor lichaam en geest.

Meer lezen over de bedouïnen tribes en hun leefwijzen
Klik dan hier.

#desertlife #bedouin #nuweiba ...

2 0

#saterdaymorning ...

61 6

Last call! De ouder & kind woestijn reis heeft nog een paar plekken over. Het is nu al een leuke groep, we hebben er heel veel zin in! Je kan nog mee 🍀!
#opavontuur #bedouin #bedouinlife #desertsafari #thisissinai #feelfree #feelwelcome #feelconnected
...

18 0

About 25 degrees ☀️Everyday sunrise 🌅 from your bed.. Always fire and tea in the bedouintent.. Great staff! A perfect time to spend a night in the desert with the best bedouin guides and camals.. Best of all.. rooms available from 15 Euro per person including breakfast 🍳.. #perfectwinterholiday #thisissinai #sunrise #bedouin #bedouinlife #goodlife #hiddengems #bewelcome #livingonthebeach ...

37 2