In memoriam
9 Mei 1965 – 11 Mei 2020
Eid Abu Ali Faraag  Gemea

Omringd door zijn familie en ten tijde van de Ramadan is Eid Abu Ali op 11 Mei 2020 in zijn slaap overleden.
Hij was een liefhebbende echtgenoot, vader van vier prachtige kinderen, woestijnstrijder, beschermer en verzorger van de Muzeina-stam en de tradities van de Bedoeïenen. Een vrome moslim en een vrije denker. Onze gids over de wegen van de Bedoeïenen en door de Sinaï-woestijn en mede-oprichter van Livethebedouinlife.

Eid Abu Ali komt uit een familie van woestijngidsen. Hij voelde zich erg verantwoordelijk voor de ongelijke economische kansen en rechten van de Bedoeïenen tribes in het Zuiden van de Sinaï. Hij speelde een grote rol bij het oplossen van conflicten tussen de diverse stammen en was zeer betrokken bij de sociale ontwikkeling van de Bedoeïenen tribes.
Als één van de weinige Bedoeïenen sprak hij vloeiend Engels, opgedaan tijdens de vele reizen met zijn vader. Zijn sociale openheid zorgde ervoor dat hij over de hele wereld goede contacten wist te onderhouden. Hierdoor heeft hij verschillende sociale projecten weten te realiseren, van Damwanden tot scholen.
Eid heeft altijd met groot plezier mensen kennis  laten maken met het Bedoeïenen leven in de woestijn.

Eid laat een groot gemis achter in zijn familie, zijn tribe, en in ons. Zijn persoon, zijn manier van in het leven staan, zijn kennis en liefde voor de woestijn en het Bedoeïenen leven, zijn intelligentie, humor en vrije denken maakten van hem één van de meest authentieke persoon die we ooit hebben ontmoet en mee hebben mogen werken. Een kleine man met de ziel van een reus.

Eid voelde zich verantwoordelijk om de tradities en gewoonten van de Bedoeïenen te kunnen behouden, dat ze hun zelfstandigheid en manier van leven kunnen voortzetten.
Wij hebben de eer om samen te werken met zijn kinderen, en het team van Eid. Samen hebben wij een structuur gevonden om zijn werkwijze en missie voort te zetten.