Her Tribe, vrouwen woestijnreis.

Ga mee op een zesdaags avontuur in de adembenemende Sinaï-woestijn met “Her Tribe”. Deze unieke vrouwenreis biedt de kans om te ervaren hoe het is om als een tribe te leven, we reizen en slapen in de open lucht, begeleid door een authentieke Bedoeïenen tribe.

Gedurende zes dagen leef je in het ritme van de woestijn.
Eenvoud en Ruimte is wat deze reis je volop aanbiedt.
We reizen met maximaal 11 personen. Hoewel we samen reizen en eten, is  altijd de mogelijkheid om je eigen ruimte te creëren, te lezen, te wandelen of gewoon even alleen te zijn. Hoewel er op sommige plekken simpele voorzieningen zijn, is er altijd voldoende water en ruimte voor privacy. Tijdens deze reis komen we weinig of geen andere mensen tegen.

Elke dag begint vroeg met het opruimen van je slaapplek en het klaarmaken voor het ontbijt. Koffie, thee en vers gebakken brood wachten al op je.
Tijdens het ontbijt zorgt het Bedoeïenenteam ervoor dat de kamelen worden opgezadeld en de jeeps worden ingeladen.
Je hebt gedurende de reis een vaste kameel. We reizen zoveel mogelijk in stilte.
Na de ochtendwandeling en/of kameelrit genieten we van een uitgebreide lunch en daarna is er tijd voor ontspanning.
Na de lunch en een rust pauze trekken we verder door de woestijn.

Bij aankomst op de overnachtingsplek kun je zelf kiezen waar je wilt slapen en je je bed klaarmaken. De bedouinen kunnen je helpen met een comfortable slaapplek te maken en te vinden.

Het eerste wat de Bedoeïenen doen bij aankomst is een vuur maken. De plek waar we eten, thee en waar je altijd goed gezelschap kunt vinden. Hier delen we onze verhalen, lachen & dansen we.

Op deze reis hebben we een paar incheck momenten.
Aan het begin van de reis checken we in met de simpele vraag, wat is je behoefte op deze reis. Bij de een is dat stilte de ander kan een hele andere behoefte hebben. In het midden van de reis is er een reflecteer moment en we sluiten de laatste cirkel af op het strand op de laatste avond.

Je zult merken dat je je snel comfortable en op je gemak voelt. Dit vergemakelijkt door de manier van reizen met elkaar, door de enorme pure woestijn, de bedouinen & de dieren, de gezamelijke kampvuren en de heldere nachten vol sterren en dromen.

Wat je kunt verwachten:

Je trek je zes dagen lang per kameel en te voet door de indrukwekkende woestijn, waarbij je dagelijks tussen de 10 en 15 kilometer aflegt. Jullie reizen onder begeleiding van ervaren Bedoeïenen en twee ervaren Nederlandstalige gidsen; Maxine Voght en Debra Hempel.

Maxine Voght maakt in haar werk persoonlijke symbolen die staan voor hun innerlijke ZON en begegeleid ze mensen om hun hoogste potentieel te leven. De symbolen die ze maakt zullen ook deze reis ondersteunend zijn om er een magische reis van te maken.

Debra Hempel als oprichtster van Live the Bedouin Life heeft Debra een platform gecreëerd waar mensen samenkomen om de magie van de woestijn te ervaren en diepgaande persoonlijke transformaties te ondergaan. Haar visie en toewijding hebben van Live the Bedouin Life een unieke en geliefde reiservaring gemaakt,

Ons team kent de woestijn als geen ander en bied deskundige begeleiding en ondersteuning naar gelang de behoefte.

Na het ontbijt op de zesde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba, waar de reis eindigt op het prachtige Live The Bedouïn Life Kamp aan de Golf van Akaba. Hier kun je ontspannen en genieten van het schitterende uitzicht over de zee.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team van de bedouinen, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van Maart is aangenaam warm met maximum temperaturen rond de 30 graden . In de nacht kan het afkoelen naar temperaturen  rond de 15 a 20 graden . Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor Maart perfect voor een woestijnreis met de bedouinen en hun kamelen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Vluchten zijn te boeken via:

Transavia.com: Vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh in de periode van November tot einde Maart.

TUI: Vliegt vanaf luchthaven Rotterdam een aantal maanden per jaar rechtstreeks naar en van Sharm el Sheikh. Ook vanaf luchthaven Eindhoven zijn er vluchten te boeken rechtstreeks naar Sharm el Sheikh.

TUI België: Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Sharm el Sheikh.

Turkish Airlines & Pegasus :
Bij beide luchtvaartmaatschappijen vlieg je via Istanbul, zij zijn het meest stabiel in prijs en vertrek.

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Wij hebben voor iedereen een slaapzak toch voor extra comfore ,warmte en hygiene neem je zelf ook nog een slaapzak of minstens een lakenzak mee.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel een washandje en een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Wil je deelnemen aan deze woestijnreis
meld je dan aan via dit formulier,

Je krijgt na aanmelding zo snel mogelijk een email met de voorwaarden en extra informatie over deze woestijnreis.
In de mail staat de bevestingslink om je plek te verzekeren voor deze reis.

Voor deze woestijnreis is er een maximum aantal van 11 personen.