Vlak bij ons strand ligt Wadi al-Weshwashy. Het is een favoriete dag tour van onze gasten. Het ligt op slechts 15 kilometer van Nuweiba. Dit gebied is diep in de bergen van Zuid-Sinaï verscholen, waar de bergen uit graniet bestaan.

Wadi al-Weshwashy heeft drie waterbronnen die zijn ontstaan ​​door eeuwenlange regenval die zich in de bergplooien heeft verzameld. Deze bronnen, omgeven door graniet, zijn warm en helder.

Een stevige klim van 90 minuten, waarbij je 150 meter stijgt, leidt je naar een bijzondere plek: een driedelige waterbron genaamd “Green Lake”. Dagjesmensen bereiken de eerste bron te voet, terwijl de andere twee bronnen alleen zwemmend toegankelijk zijn vanuit de eerste.

Ondanks de prachtige en mysterieuze omgeving, trekt deze plek weinig bezoekers en wordt vooral door bedoeïenen bezocht. Zij hebben deze verborgen schoonheid ontdekt en behouden. Bedoeïenen organiseren ook regelmatig uitstapjes naar de vallei; ze nemen gasten uit Nuweiba mee op jeeptochten en bieden uitgebreide service.

Dit is van af het strand makkelijk te organiseren tijdens je verblijf bij Live the bedouinlife.

Kosten zijn ongeveer 15 Euro per persoon.

Een bezoek aan deze plek geeft je goede energie met de pure kracht van de natuur en geeft je nieuwe energie voor het drukke stadsleven. De vallei heeft geen voorzieningen; bezoekers zitten vaak onder palmbomen, genieten van het uitzicht op het natuurlijke water tussen de bergen en voelen de wind langs hun gezicht waaien.