Nabq Natuurreservaat

Nabq Bay staat bekend om zijn rustige, lange zandstranden die ideaal zijn voor ontspanning. In tegenstelling tot sommige andere drukke toeristische gebieden in de buurt, zoals Sharm El Sheikh, heeft Nabq een meer serene en rustige sfeer. Het is perfect voor reizigers die willen ontsnappen aan de drukte en willen genieten van een ontspannen vakantie aan zee.

Een van de belangrijkste kenmerken van de regio is het Nabq Natuurreservaat, dat wordt beschouwd als een van de meest diverse ecosystemen aan de Egyptische Rode Zee-kust. Het omvat mangrovebossen, uitgestrekte woestijngebieden, duinen, en zeegrasvelden. Mangrovebomen zijn hier bijzonder interessant omdat ze in zout water groeien en een belangrijke habitat vormen voor tal van vogelsoorten en zeeleven. Dit maakt het reservaat een populaire bestemming voor eco-toeristen en vogelaars.

Nabq Bay biedt toegang tot prachtige koraalriffen die deel uitmaken van het beroemde ecosysteem van de Rode Zee. Het kristalheldere water en de rijke onderwaterwereld trekken duikers en snorkelaars van over de hele wereld aan. Hier kun je exotische vissen, kleurrijke koralen en zelfs schildpadden en dolfijnen tegenkomen. Het gebied is beschermd, dus de riffen zijn relatief ongerept.

Wil je deze reis reserveren en/of meer weten
kan je een EMAIL  of  WHATSAPP sturen.
Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Nabq Bay biedt een unieke combinatie van natuur, ontspanning en avontuur, met veel mogelijkheden voor zowel actieve reizigers als diegenen die gewoon willen genieten van het rustige leven aan de Rode Zee.

Vanaf het strand kan dit gebied bezoeken goed georganiseerd worden.
Het gebied ligt tussen Dahab en Sharm el Sjeik in.
Er is een optie om een hele dag te gaan of er ook een nacht te blijven camperen.
Je reist altijd met een ervaren bedouin naar dit gebied ,lunch en diner word voor je bereidt op open vuur op de bedouin manier.

Bij een overnachting krijg je je slaapzak van het strand mee.

Het is zeker de moeite waard om dit gebied te gaan ontdekken als je in de Sinaï verblijft.

Blijf op de hoogte van ons reisaanbod