Vader & Zoon Woestijnreis.

26 oktober tot 3 november bieden wij een unieke Vader Zoon woestijnreis aan in het prachtige zuiden van de Sinaï rond om Nuweiba.
Deze tocht is speciaal bedoeld voor vaders en zoons (14+) die een onvergetelijk avontuur samen willen delen. Verbinding, vertrouwen, plezier en uitdaging staan centraal in deze reis door de eindeloze wisselende landschappen van dit fascinerende gebied.

Samen met je zoon trek je zes dagen lang door de indrukwekkende woestijn. We reizen onder begeleiding van lokale Bedoeïenen, eten en delen verhalen rond het kampvuur en overnachten onder de sterrenhemel.

Wat je kunt verwachten:

Samen met je zoon trek je zes dagen lang per kameel en te voet door de indrukwekkende woestijn, waarbij je dagelijks tussen de 10 en 15 kilometer aflegt. Jullie reizen onder begeleiding van ervaren Bedoeïenen en twee ervaren Nederlandstalige gidsen; Jefta Hoed en Daniel Eeuwens.

Jefta begeleid, vanuit zijn achtergrond als jongerencoach en Rite of Passage trainer, de veranderende verhouding tussen vaders en zoons die tijdens de pubertijd plaatsvindt. Zijn doel is om in deze avontuurlijke omgeving een veilige ruimte te faciliteren waar plek is voor verdiepende gesprekken, openheid, observatie, introspectie en spel. gedragen door de ruimte, stilte en schoonheid van de woestijn.

Daniel is, als Sinai veteraan, de stille kracht waar we op mogen leunen, als medeoprichter van Live the Bedouïn Life met ruim 20 jaar kennis van de woestijn en haar inwoners is hij de uitgelezen gids om jullie een onvergetelijke reis te bezorgen.

Ons team kent de woestijn als geen ander en bied deskundige begeleiding en ondersteuning naar gelang de behoefte.
Spelenderwijs zullen we samen onze band versterken en herinneringen creëren die een leven lang mee zullen gaan.

Na het ontbijt op de zesde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba, waar de reis eindigt op het prachtige Live The Bedouïn Life Kamp aan de Golf van Akaba. Hier kun je ontspannen en genieten van het schitterende uitzicht over de zee.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team van de bedouinen, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van Oktober is aangenaam warm . In de nacht kan het afkoelen naar temperaturen  rond de 15 a 20 graden . Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor Oktober perfect voor een woestijnreis met kamelen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Vluchten zijn te boeken via:

Transavia.com: Vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh in de periode van November tot einde Maart.

TUI: Vliegt vanaf luchthaven Rotterdam een aantal maanden per jaar rechtstreeks naar en van Sharm el Sheikh. Ook vanaf luchthaven Eindhoven zijn er vluchten te boeken rechtstreeks naar Sharm el Sheikh.

TUI België: Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Sharm el Sheikh.

Turkish Airlines & Pegasus :
Bij beide luchtvaartmaatschappijen vlieg je via Istanbul, zij zijn het meest stabiel in prijs en vertrek.

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Wij hebben voor iedereen een slaapzak toch voor extra comfore ,warmte en hygiene neem je elf ook nog een slaapzak mee.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel een washandje en een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Wil je deelnemen aan deze woestijnreis
meld je dan aan via dit formulier,

Je krijgt na aanmelding zo snel mogelijk een email met de voorwaarden en extra informatie over deze woestijnreis.
In de mail staat de bevestingslink om je plek te verzekeren voor deze reis.

Voor deze woestijnreis is er een maximum aantal van 16 personen.