Corona virus informatie.

In deze tijd waarin het virus als gevaar wordt gezien en wereldwijd maatregelen worden getroffen is het voor ons allemaal een hele onzekere tijd.
De vliegtuig maatschappijen waarmee wij het meest te maken hebben ( Transavia & TUI ) gaan ervan uit dat er vanaf Juli weer normaal gevlogen kan worden.
Zij hebben maatregelingen getroffen waarbij vliegtickets kosteloos kunnen worden om geboekt of dat er vouchers beschikbaar zijn bij eventuele overmacht van bijvoorbeeld een tweede golf van besmettingen.
Wij als Livethebedouinlife hebben besloten om de reizen zoals gepland voor het aankomende seizoen beschikbaar te maken om te boeken.
Dit betekent dat als je boekt je een aanbetaling doet van 200 Euro, daarmee is je plek verzekerd. Het resterende bedrag dient twee weken voor vertrek voldaan te zijn.
Mocht het toch anders gaan lopen dan zullen we de reis verzetten naar een andere datum, in overleg kan je reservering dan mee naar de nieuwe datum of je krijgt je aanbetaling direct terug gestort. Ook adviseren wij om nog niet je vliegticket te boeken totdat de datum definitief bevestigd is door ons.
Wij hopen met heel ons hart dat we deze reizen aankomend seizoen weer met jullie mogen maken. Zoals de Bedouine tribe zegt, InshaAllah..

VERTREK   28 SEPTEMBER t/m 6 OKTOBER 2020 |

MAX. 16 PERSONEN  | 

VIJF NACHTEN IN DE  WOESTIJN  |

EEN NACHT IN SANTA CATHARINA  |

LAATSTE NACHT OP HET STRAND  |

ALL INCL. 880 EURO  |  ( ex. vliegticket )

RESERVEER

( maanstanden van deze reis)

WOESTIJNREIS REIS & BEKLIMMING VAN DE GABAL MÜSÀ “berg van Mozes”.

We reizen per voet en per kameel door de woestijn met een groep  in de periode van de volle maan.

Onder begeleiding van de Muzeïna tribe die ons thuis brengt in hun manier van leven en reizen.
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren. Dit is een reis die je alle ruimte biedt om in contact te komen met de natuur en jouw eigen natuur.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van deze tribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren.
De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij je eigen natuur. De gehele reis word er goed voor je gezorgd, je kunt je helemaal overgeven aan het ritme van de woestijn en van de dag en je helemaal ontspannen.

Eid zijn team zijn onze gidsen tijdens de reis.
Elke reis opnieuw word er een team samengesteld uit de verschillende leden van de Muzeina tribe. Dit team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben. Door elke keer andere leden van de Muzeina tribe mee te nemen zorgt hij dat verschillende gezinnen de vruchten kunnen plukken van deze woestijnreizen.

We reizen 5 dagen per kameel en per voet zo’n 10 tot 15 kilometer per dag en zoveel mogelijk in stilte. We slapen en leven in de open lucht.
We bezoeken verschillende historische plekken, zoals de oase El Goudra en de meer dan 5000 jaar oude stenen koepels van Nawamis. We klimmen over bergtoppen en door valleien en wandelen steeds dieper de woestijn in.
De omgeving is weids en gevarieerd en zal je niet snel vervelen. De vijfde dag vertrekken we vanuit de woestijn per jeep naar Santa Catharina. Daar dineren we en slapen we een nacht in een Bedouinen camp je deelt daar een kamer voorzien van douche en toilet met een medereiziger.

Voor sommigen van de groep zal het een korte nacht worden want om 2:30 gaan we met een groep de Mozes berg beklimmen tevens het hoogste punt van de Sinaï. Het is een behoorlijke klim
Gabak Müsà “berg van Mozes”is een 2285 meter hoge berg.
Volgens het christelijke verhaal heeft op deze berg Mozes zijn 10 geboden ontvangen.

Na de klim kan er nog even gerust worden om na het ontbijt het klooster Santa catharina te bezoeken.
Dit klooster ligt aan de voet van de Mozes berg, het Santa Catharina klooster is het oudste christelijke klooster ter wereld dat nog altijd bewoond is.
Hier zou Mozes het Brandende Braambos hebben gezien, deze plek is de heiligste plek van het klooster en is doorgaans gesloten voor publiek. De altijd groene doornstruik zou een loot zijn van de bijbelse braamstruik waaruit God tot Mozes sprak het is een soort die nergens anders in de Sinaï voorkomt.
In de 9de of 10de eeuw werd het klooster vernoemd naar St.-Catharina, nadat monniken haar overblijfselen in de buurt zouden hebben ontdekt.

De traditionele bevolking van het gebied, de Jebeliya-bedouinen, is een uniek volk dat in de 6e eeuw na Christus uit Zuidoost-Europa is meegebracht. Oorspronkelijk christenen, bekeerden ze zich al snel tot de islam en trouwden met andere nomadenstammen. Sommige segmenten van de stam kwamen relatief recentelijk van het Arabische schiereiland. Hun cultuur lijkt erg op die van andere bedouinengroepen, maar ze hebben enkele unieke kenmerken behouden. In tegenstelling tot andere bedoeïenenstammen, hebben de Jebeliya altijd landbouw beoefend en zijn ze ervaren tuiniers, wat duidelijk blijkt uit de wadi’s rond Saint Catherine. Ze hebben geleefd en leven nog steeds in een symbiotische relatie met het klooster en zijn monniken, en zelfs vandaag de dag werken veel bedoeïenen met het klooster op de compound of in een van de tuinen.

 

Na dit bezoek lunchen we en vertrekken per jeep terug naar de kust van Nuweiba.

Daar overnachten we  in Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje in Nuweiba. Hier deel je een rieten strandhuisje aan de Golf van Akaba.
Het strandje is van alle gemakken voorzien en ook hier wordt er goed voor je gezorgd, geheel in de sfeer van de bedouinen.

Je bent van harte uitgenodigd!

De hele Sinaï woestijn is één en al historie en met elke stap die je maakt voel je hoe solide de grond onder je voeten is.
In deze tijd waarin alles zich zo snel ontwikkelt, verandert en voortdurend aanpassingen van je vraagt, is in de woestijn het totaal omgekeerde waar. Je omgeving daar is bijna onbeweeglijk, het daagt je uit om het leven en jezelf weer te zien en te ervaren in haar pure vorm.

Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn, wanneer je samen wilt zijn of wilt delen is daar het kampvuur met goed gezelschap. Maar bovenal, voel je VRIJ!

Deze reis wordt begeleid door Debora Hempel (Livethebedouinlife), Maxine Vogt (Iseejah).
Zij bewaren samen met de Bedouinen de ruimte voor de groep in de woestijn.

De woestijn is een enorm historisch gebied waar in al deze duizenden jaren geen huis gebouwd is en geen weg aangelegd. De natuur in haar volle kracht, en dat voel je. Deze woestijn betreden met zijn originele bewoners, de Muzeina tribe doet wat met je.
Het wordt een magische reis!

Vlak voor vertrek ( Augustus 2020 ) is er een kennismakingsavond in de Mahara. Op deze avond ontmoeten we elkaar zodat je weet met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijnreis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team van Eid, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van September, Oktober is warm met maximale temperaturen rond de n 35 graden. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor September Oktober warm, stabiel en gunstig. Rond deze tijd is het erg behaaglijk in Egypte.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Sharm el Sjeik met Turkish Airlines
Te boeken vanaf 260 Euro

Heenvlucht
ma 28-09-2020
Vertrektijd: 19:05 uur
Aankomsttijd: 02:35 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Terugvlucht
Sharm el Sheikh – Amsterdam
Datum: ma 06-10-2020
Vertrektijd: 03:30 uur
Aankomsttijd: 13:10 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Je kan reserveren via turkishairlines.com

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Ook is het belangrijk een slaapmat en een slaapzak mee te nemen.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.