WOESTIJNREIS REIS & BEKLIMMING VAN DE GABAL MÜSÀ “berg van Mozes”.


( maanstanden van deze reis)

VERTREK   29 SEPTEMBER t/m 9 OKTOBER 2022 |

MAX. 11 PERSONEN  | 

ZES NACHTEN IN DE  WOESTIJN  |

EEN NACHT IN SANTA CATHARINA  |

LAATSTE TWEE NACHTEN OP HET STRAND  |

ALL INCL. 1195 EURO  |  ( ex. vliegticket )

RESERVEER

We reizen per voet en per kameel door de woestijn, beklimmen de Mozes berg en slapen twee dagen op het strand van LiveTheBedouinLife.

Onder begeleiding van de Muzeïna tribe, trekken we door de woestijn in het zuiden van de Sinai woestijn, zij delen met ons hun manier van leven en reizen.
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren. Dit is een reis die je alle ruimte biedt om in contact te komen met de natuur en jouw eigen natuur.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van deze tribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren. De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij je eigen natuur. De gehele reis word er goed voor je gezorgd, je kunt je helemaal overgeven aan het ritme van de woestijn, van de dag en je helemaal ontspannen.

Leden van de Muzeina tribe zijn onze gidsen tijdens de reis. Dit team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben. Door elke keer andere leden van de Muzeina tribe mee te nemen zorgen wij dat verschillende gezinnen de vruchten kunnen plukken van deze woestijnreizen.

We reizen 6 dagen per kameel en per voet zo’n 10 tot 15 kilometer per dag en zoveel mogelijk in stilte. We slapen en leven in de open lucht en we bezoeken verschillende historische plekken, zoals de oase El Goudra en het prachtige Jebel Mileihis. We klimmen over bergtoppen en door valleien en wandelen steeds dieper de woestijn in.
De omgeving is weids en gevarieerd en zal je niet snel vervelen. De zevende dag vertrekken we vanuit de woestijn per jeep naar Santa Catharina. Daar dineren we en slapen we een korte nacht in een Bedouinen camp.Je deelt daar een kamer voorzien van douche en toilet met een medereiziger (eigen kamer tegen een meerprijs is mogelijk op verzoek).

Voor sommigen van de groep zal het een korte nacht worden want om 2:30 gaan we met een groep de Mozes berg beklimmen, tevens het hoogste punt van de Sinaï. Let wel: het is een behoorlijke klim. “Gabak Müsà”, “Berg van Mozes” is een 2285 meter hoge berg. Volgens het christelijke verhaal heeft op deze berg Mozes zijn Tien Geboden ontvangen.

De traditionele bevolking van het gebied, de Jebeliya-bedouinen, is een uniek volk dat in de 6e eeuw na Christus uit Zuidoost-Europa is meegebracht. Oorspronkelijk Christenen bekeerden ze zich al snel tot de Islam en trouwden met andere nomadenstammen. Sommige segmenten van de stam kwamen relatief recentelijk van het Arabische schiereiland. Hun cultuur lijkt erg op die van andere Bedouinengroepen, maar ze hebben enkele unieke kenmerken behouden. In tegenstelling tot andere bedoeïenenstammen hebben de Jebeliya altijd landbouw beoefend en zijn ze ervaren tuiniers, wat duidelijk blijkt uit de wadi’s rond Saint Catherine. Ze hebben geleefd en leven nog steeds in een symbiotische relatie met het klooster en zijn monniken, en zelfs vandaag de dag werken veel Bedoeïenen met het klooster op de compound of in een van de tuinen.

Na de klim kan er nog even gerust worden, na het ontbijt vertrekken we per jeep naar de kust van Nuweiba. Daar overnachten we in het Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje vlakbij Nuweiba. Hier deel je een strandhuisje aan de Golf van Akaba. Je deelt een kamer op het strand met een mede reiziger Slaap je liever alleen kan dat voor een meerprijs van 30 tot 50 Euro per nacht.
Laat dit dan bijtijds weten want de kamers die we hebben zijn beperkt in aantal.

Het strandje is van alle gemakken voorzien en ook hier wordt er goed voor je gezorgd, geheel in de sfeer van de Bedouinen.

Je bent van harte uitgenodigd!

De hele Sinaï woestijn is één en al historie en met elke stap die je maakt voel je hoe solide de grond onder je voeten is. In deze tijd waarin alles zich zo snel ontwikkelt, verandert en voortdurend aanpassingen van je vraagt, is in de woestijn het totaal omgekeerde waar. Je omgeving daar is bijna onbeweeglijk, het daagt je uit om het leven en jezelf weer te zien en te ervaren in haar pure vorm.

Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn, wanneer je samen wilt zijn of wilt delen is daar het kampvuur met goed gezelschap. Maar bovenal, voel je VRIJ!

De woestijn is een enorm historisch gebied waar in al deze duizenden jaren geen huis gebouwd is en geen weg aangelegd. De natuur in haar volle kracht, en dat voel je. Deze woestijn betreden met zijn originele bewoners, de Muzeina tribe doet wat met je.

29 September Tot 9 Oktober 2022 * we walk the desert with you * incl. het beklimmen van de Mozes berg Santa Catharina*

Er is plek voor 18 personen.
Guided bij de Muzeina tribe ons vaste bedouinen team onder leiding van Ahmed Eid, Celine Groenestein
(theorigin.nl) en Debra Hempel ( Livethebedouinlife)

Het wordt een magische reis!

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven

Het weer

Het klimaat van September, Oktober is warm met maximale temperaturen rond de 38 graden. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor September Oktober warm, stabiel en gunstig. Rond deze tijd is het warm en zomers in Egypte.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Sharm el Sjeik met Turkish Airlines
Te boeken vanaf 330 Euro

Heenvlucht
Donderdag 29-09-2022
Vertrektijd: 16:30 uur
Aankomsttijd: 02:10 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Terugvlucht
Sharm el Sheikh – Amsterdam
Datum: Zondag 09-10-2022
Vertrektijd: 03:20 uur
Aankomsttijd: 11:30 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Je kan reserveren via Pegasus

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen en wat luchtiger kleding voor overdag. In deze periode is het warm in de Sinai. Voor de klim op de Mozesberg is het fijn om een sweater of vest mee te nemen. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Wij hebben voor iedere deelnemer een desert slaapzak, wel vragen we je om ook je eigen slaapzak of lakenzak (dekbedhoes) mee te nemen. In principe is een slaapmat niet nodig.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn. Een washandje is ook handig.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Vlak voor vertrek is er een kennismaking . Op deze avond ontmoeten we elkaar zodat je weet met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijnreis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.