Wij nodigen je uit voor deze unieke woestijnreis door de majestueuze Sinai-woestijn. Deze zesdaagse tocht, te voet en per kameel, biedt een ongeëvenaarde kans om volledig tot rust te komen in een uitgestrekte, puur natuur omgeving.

Met deze woestijnreis willen we ruimte maken voor  jou visie. Een visie geeft richting en zorgt ervoor dat je sneller en makkelijker besluiten neemt.

Het element vuur is volop aanwezig op deze woestijnreis. We koken en eten rondom het vuur. We slapen onder de sterren. We delen, lachen en spreken deze woestijnreis over onze visie. Er is ruimte om persoonlijke ervaringen te overdenken en inzichten met elkaar te delen rond het vuur.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van een bedoeïenentribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren. De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij je eigen natuur. We reizen zes dagen per kameel en te voet, ongeveer 10 tot 20 kilometer per dag, en zoveel mogelijk in stilte. We slapen en leven in de open lucht. De omgeving is weids en gevarieerd en zal niet vervelen. De ruimte die vrijkomt door te reizen met de tribe geeft vaak inzichten, energie en kracht.

Jullie reizen onder begeleiding van ervaren Bedoeïenen en twee ervaren Nederlandstalige gidsen. Debra Hempel founder en initiative neemster van Live the Bedouinlife begeleidt samen met Celine Groenenstein (The Origin) deze woestijnreis

Ons team kent de woestijn als geen ander en bied deskundige begeleiding en ondersteuning naar gelang de behoefte.

Na het ontbijt op de zesde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba, waar de reis eindigt op het prachtige Live The Bedouïn Life Kamp aan de Golf van Akaba. Hier kun je ontspannen en genieten van het schitterende uitzicht over de zee.

Geïnteresseerd in deze unieke ervaring? Meld je aan via onderstaand formulier.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team van de bedouinen, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

 

Het weer

Het klimaat van November is warm met maximale temperaturen rond de n 28 graden. De nachten zijn cooler de temperatuur kan dan rond de 15 a 20 graden teruglopen. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor November, December warm en gunstig. In deze periode kan het winderig zijn bij een opstekkende wind voelt het fris aan in de woestijn.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Vluchten zijn te boeken via:

Transavia.com: Vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh in de periode van November tot einde Maart.

TUI: Vliegt vanaf luchthaven Rotterdam een aantal maanden per jaar rechtstreeks naar en van Sharm el Sheikh. Ook vanaf luchthaven Eindhoven zijn er vluchten te boeken rechtstreeks naar Sharm el Sheikh.

TUI België: Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Sharm el Sheikh .

Turkish Airlines & Pegasus :
Bij beide luchtvaartmaatschappijen vlieg je via Istanbul, zij zijn het meest stabiel in prijs en vertrek.

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Wij hebben voor iedereen een slaapzak toch voor extra comfore ,warmte en hygiene neem je elf ook nog een slaapzak mee.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel een washandje en een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Wil je deelnemen aan deze woestijnreis
meld je dan aan via dit formulier,

Je krijgt na aanmelding zo snel mogelijk een email met de voorwaarden en extra informatie over deze woestijnreis.
In de mail staat de bevestingslink om je plek te verzekeren voor deze reis.

Voor deze woestijnreis is er een maximum aantal van 11 personen.