VERTREK  11 t/m 18 MAART 2023 |

MAX. 11 PERSONEN  | 

ZES DAGEN IN DE  WOESTIJN  |

LAATSTE NACHT OP HET STRAND  |

ALL INCL. 980 EURO  |  ( ex. vliegticket )

RESERVEER

Let’s walk together!

Voor Livethebedouinlife is dit de eerste keer dat we een woestijnreis organiseren voor mannen & vrouwen. De afgelopen jaren hebben wij voornamelijk of voor mannen of voor vrouwen only woestijnreizen georganiseerd.
Toen we begonnen met het organiseren van de woestijnreizen in het zuiden van de Sinaï, was het helemaal niet de bedoeling om dit enkel voor vrouwen of mannen te doen. Het ontstond organisch en voelde dusdanig goed dat we dat gevoel gevolgd hebben.
De bedouin gemeenschap is gebaseerd op familie en een strikt gescheiden mannen en vrouwen community. Dit komt bij de bedouin tribes vooral voort uit bescherming en verering, van met name het vrouwelijke. Wij als westerlingen hebben daar gemixte gevoelens bij, wat niet vreemd is aangezien onze tegenovergestelde culturen.

Inmiddels, al langer dan twintig jaar, mogen wij de mooie en bijzondere kanten van deze cultuur van binnenuit ervaren. Hoe kleine en grote jongens worden groot en thuis gebracht in deze cultuur. Hoe open en verzorgend en teder de omgang is tussen de mannen. Hoe sterk de band tussen de vrouwen is maar vooral hoe iedereen volledig geaccepteerd word in zichzelf. Het besef dat in de westerse cultuur het weinig voorkomt dat mannen of vrouwen van jong tot oud gezamenlijk tijd doorbrengt versterkte het gevoel om dit juist te faceliteren in de woestijn in de tribe van Muzeina, waar dit zo gewoon is.

Toen de eerste reis van start ging, waren er enkel vrouwen die zich hadden ingeschreven, en zo geschiede het dat op de eerste woestijnreis er 17 vrouwen samen het bedouinen leven in de woestijn gingen ervaren. Zeker ikzelf vond dit heel spannend, mijn eerste groep en dan ook nog enkel met vrouwen, iets wat mij volkomen vreemd was. Het tegendeel bleek waar. Wat een verbindingen en wat een vertrouwen waren er vanaf het begin van deze reis in elkaar, in de bedouinen, de woestijn en in onszelf.
De ervaring leert dat de beste versie van jezelf in de woestijn snel te vinden is en misschien wel sneller door te reizen in deze vorm.
De omgeving is zuiver, puur natuur, geen gebouw of weg is daar door de eeuwen heen gebouwd of aangelegd. Historisch gezien is er ontzettend veel gebeurt de afgelopen eeuwen, toch is de omgeving vrijwel onveranderd gebleken. Het is een rauwe robuuste natuur waar de natuurlijke energieeen puur en vol aanwezig zijn, en dat voel je.
Om dit te ervaren met dezelfde wezens als jij versneld het proces van ontspanning, het maakt nog meer ruis vrij waardoor je nog sneller tot je eigen kern komt. Hoe mooi is dat.

Nu ruim drie jaar later is er desondanks al deze mooie ontwikkelingen toch echt the call om een reis te gaan maken waarin we samen de woestijn ingaan.
De “we walk together”!
Het gevoel en de vraag om een gezamenlijke reis te gaan maken werden sterker en sterker. Wat het precies gaat doen, of wat hiervan de bedoeling is, laten wij zoals ook de eerste woestijnreis het over aan de woestijn.

Bij aankomst op het vliegveld in Sharm staat er een taxi klaar die jullie direct in anderhalf uur naar het begin punt brengt in de woestijn, Ataba.

Ataba is een rotsen formatie die een kleine vallei vormt en tevens fungeert als “deur” naar de woestijn.
Bij aankomst is er vuur en thee en alle gelegenheid om te rusten tot ongeveer 8 uur in de ochtend.
We starten de dag met ontbijt en het voorstellen van ons team. Na het ontbijt vertrekken we lopend of op je kameel verder de woestijn in. We stoppen voor lunch om na de lunch verder te lopen na de plek waar we de nacht gaan door brengen.

Leden van de Muzeina tribe zijn onze gidsen tijdens de reis. Dit team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben.

We reizen 5 dagen per kameel en per voet zo’n 10 tot 15 kilometer per dag en zoveel mogelijk in stilte. We slapen en leven in de open lucht en we bezoeken verschillende historische plekken, zoals de oase El Goudra en het prachtige Jebel Mileihis. We klimmen over bergtoppen en door valleien en wandelen steeds dieper de woestijn in.

Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn, wanneer je samen wilt zijn of wilt delen is daar het kampvuur met goed gezelschap. Maar bovenal, voel je VRIJ!

Na het ontbijt van de vijfde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba.

Daar overnachten we  in het Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje in Nuweiba.

Je deelt een kamer op het strand met een mede reiziger Slaap je liever alleen kan dat voor een meerprijs van 30 tot 50 Euro per nacht.
Laat dit dan bijtijds weten want de kamers die we hebben zijn beperkt in aantal.

 

Het strandje is van wifi en sanitaire gemakken voorzien en ook hier ben je enkel met de groep en in de sfeer van de Bedouinen.

Zo bereiden we ons langzaam voor op de terugreis.

10 tot 18 Maart 2023 * We walk together*
Er is plek voor 11 personen.
Guided bij de Muzeina tribe ons vaste bedouinen team onder leiding van Ahmed Eid,  en Debra Hempel ( initiatief nemer Livethebedouinlife) zullen wij samen met jou dit avontuur aangaan. Wij zorgen voor een veilige ruimte waarin er ruimte is voor jou!

Je bent van harte uitgenodigd!

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven

Het weer

Het klimaat van Maart,  is warm met maximale temperaturen rond de 35 graden. Met ongeveer 9 uur per dag aan zon en een weinig kans op neerslag is de weersverwachting voor Maart warm en gunstig. De nachten kunnen in deze periode wat cooler zijn maar komen niet onder de 15 graden.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Sharm el Sjeik met Transavia
Te boeken vanaf 224 Euro

Heenvlucht
Zaterdag 11-03 13:10 uur
Aankomsttijd: 19:20 uur

Terugvlucht
Sharm el Sheikh – Amsterdam
Zaterdag 18-03-2023
Vertrektijd: 20:15 uur
Aankomsttijd: 1:00 uur

Je kan reserveren via Transavia

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis. Vergeet ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn. Een washand en een tas waar je je waterfles in kan dragen is handig voor deze reis.

Een dunne slaap of lakenzak (dekbedhoes) is voldoende we hebben een basis slaapzak voor alle reizigers.

De temperatuur is warm met mogelijk bij een opstekende wind frisse momenten.
Dit kan een paar keer per dag wisselen. Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Vlak voor vertrek (Febr. 2023 ) is er een kennismakingsavond in Amsterdam. Op deze avond ontmoeten we elkaar zodat je weet met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijnreis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.