Woestijn reis in samenwerking met Mahara retreats & Iseejah & Geke Dijstra

VERTREK  AMSTERDAM ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020 |

MAX. 14 PERSONEN  | 

ZES DAGEN REIZEN DOOR DE WOESTIJN  |

ZEVENDE DAG STRAND  |

ALL INCL. 880 EURO  |  ( ex. ticket  vanaf *120 Euro via Transavia Amsterdam Eilat )

DEZE REIS IS VOL

ZATERDAG 29 FEBRUARI 2020 MAKEN WE EEN BIJZONDERE REIS DOOR DE SINAÏ WOESTIJN!

We reizen per voet en per kameel door de woestijn met een groep vrouwen in de periode van de volle maan.
Onder begeleiding van de Muzeïna tribe die ons thuis brengt in hun manier van leven en reizen.
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren. Dit is een reis die je alle ruimte biedt om in contact te komen met de natuur en jouw ware zelf.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van deze tribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren.
De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij de essentie van jezelf. De gehele reis word er goed voor je gezorgd, je kunt je helemaal overgeven aan het ritme van de woestijn en van de dag en je helemaal ontspannen.

Eid Ali van de Muzeina tribe is onze gids tijdens de reis.
Hij stelt elke reis opnieuw een team samen uit de leden van de Muzeina tribe. Zijn team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben. Door elke keer andere leden van de Muzeina tribe mee te nemen zorgt hij dat verschillende gezinnen de vruchten kunnen plukken van deze woestijnreizen.

We reizen per kameel en per voet zo’n 10 tot 15 kilometer per dag en zoveel mogelijk in stilte.
We bezoeken verschillende historische plekken, zoals de oase El Goudra en de meer dan 5000 jaar oude stenen koepels van Nawamis. We klimmen over bergtoppen en door valleien en wandelen steeds dieper de woestijn in.
De omgeving is weids en gevarieerd en zal je niet snel vervelen.

De hele Sinaï woestijn is één en al historie en met elke stap die je maakt voel je hoe solide de grond onder je voeten is.
In deze tijd waarin alles zich zo snel ontwikkelt, verandert en voortdurend aanpassingen van je vraagt, is in de woestijn het totaal omgekeerde waar. Je omgeving daar is bijna onbeweeglijk, het daagt je uit om het leven en jezelf weer te zien en te ervaren in haar pure vorm.

Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn, wanneer je samen wilt zijn of wilt delen is daar het kampvuur met goed gezelschap. Maar bovenal, voel je VRIJ!

Deze reis wordt begeleid door Debora Hempel (Livethebedouinlife), Geke Dijkstra (coach) en Maxine Vogt (Iseejah).
Zij bewaren de ruimte voor de groep in de woestijn.

Maxine ondersteunt mensen om volledig te gaan staan voor wie ze werkelijk zijn. Dit doet ze in haar dagelijks leven door middel van haar symbolen en het daarbij horende ontwikkelingspad (www.iseejah.love).
Geke (www.gekedijkstra.com) is een bekend coach en ceremonieleider die veel met de medicijnplant Ayahuasca werkt. Tijdens deze reis zal ze ons begeleiden, niet met de plant maar met de krachtige woestijn als medicijn.

Want dat is het: de woestijn is een enorm historisch gebied waar in al deze duizenden jaren geen huis gebouwd is en geen weg aangelegd. De natuur in haar volle kracht, en dat voel je. Deze woestijn betreden met zijn originele bewoners, de Muzeina tribe en gedragen worden door drie zeer bekwame en krachtige vrouwen doet wat met je.
Het wordt een magische reis!

De laatste nacht slapen we in Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje in Nuweiba. Hier deel je een rieten strandhuisje aan de Golf van Akaba.
Het strandje is van alle gemakken voorzien en ook hier wordt er goed voor je gezorgd, geheel in de sfeer van de bedouinen.
Je bent van harte uitgenodigd!

Vlak voor vertrek ( januari 2020 ) is er een kennismakingsavond in de Mahara. Op deze avond ontmoeten we elkaar zodat je weet met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijnreis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Visum 28 Israel & 22 Euro Egypte ( eenmalig)
– Taxi vanuit Eilat naar Taba en terug ( 20 Euro)
– Tip die we inzamelen aan het einde van de reis voor het team van Eid ( tussen de 20 * 50 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Ook is het belangrijk een slaapmat en een slaapzak mee te nemen.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Het weer

Het klimaat van februari en maart laat nog behoorlijke hoge temperaturen zien aangezien het minimum zich rond de 20 graden begeeft en het piekpunt wel een waarde van 30 graden weet te bereiken. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor maart rustig, stabiel en gunstig. Rond deze tijd is het erg behaaglijk in Egypte. In de nachten kan het wel nog behoorlijk afkoelen. Warme kleding is dan ook een must.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.