Corona virus informatie.

In deze tijd waarin het virus als gevaar wordt gezien en wereldwijd maatregelen worden getroffen is het voor ons allemaal een onzekere tijd.
De vliegtuig maatschappijen waarmee wij het meest te maken hebben ( Transavia & TUI ) gaan ervan uit dat er vanaf Juli weer normaal gevlogen kan worden.
Zij hebben maatregelingen getroffen waarbij vliegtickets kosteloos kunnen worden om geboekt of dat er vouchers beschikbaar zijn bij eventuele overmacht van bijvoorbeeld een tweede golf van besmettingen.
Wij als Livethebedouinlife hebben besloten om de reizen zoals gepland voor het aankomende seizoen beschikbaar te maken om te boeken.
Dit betekent dat als je boekt je een aanbetaling doet van 200 Euro, daarmee is je plek verzekerd. Het resterende bedrag dient twee weken voor vertrek voldaan te zijn.
Mocht het toch anders gaan lopen dan zullen we de reis verzetten naar een andere datum, in overleg kan je reservering dan mee naar de nieuwe datum of je krijgt je aanbetaling direct terug gestort. Ook adviseren wij om nog niet je vliegticket te boeken totdat de datum definitief bevestigd is door ons.
Wij hopen met heel ons hart dat we deze reizen aankomend seizoen weer met jullie mogen maken. Zoals de Bedouine tribe zegt, InshaAllah..

VERTREK   25 NOVEMBER  t/m  2 DECEMBER 2020 |

MAX. 18 PERSONEN  | 

ZES NACHTEN IN DE  WOESTIJN  |

LAATSTE NACHT OP HET STRAND  |

ALL INCL. 880 EURO  |  ( ex. vliegticket )

RESERVEER

( maanstanden van deze reis)

VROUWEN WOESTIJNREIS

Onder begeleiding van de Muzeïna tribe reizen we tijdens de periode van de volle maan per voet en per kameel door de woestijn. 
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van deze tribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren.
De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij je eigen natuur. Je kunt je helemaal overgeven aan het ritme van de woestijn.
Door het ritme van het reizen door de woestijn met elkaar, te voet of op de kameel, ontstaat er al snel een kalmte. Het word stiller en weidser om je heen.

We reizen 6 dagen per kameel en per voet zo’n 10 tot 15 kilometer per dag en zoveel mogelijk in stilte. We slapen en leven in de open lucht.
We bezoeken verschillende historische plekken, zoals de oase El Goudra en de meer dan 5000 jaar oude stenen koepels van Nawamis. We klimmen over bergtoppen en door valleien en wandelen steeds dieper de woestijn in.
De omgeving is weids en gevarieerd en zal niet vervelen.
Het reizen met de kennis van de tribe en in de veiligheid van de groep is een oergevoel waar we hier in het westen behoorlijk van verwijderd zijn.
Dit ruimte die vrij komt geeft vaak inzichten, energie en kracht.

Om je energie goed te kunnen laten stromen bieden we elke ochtend een opening van de dag aan door middel van beweging of meditatie.
Voor deze reis word dit verzorgt door Michelle van Coevorden zij zal in de vroege ochtenden de space openen met een ochtend meditatie bij opkomende zon gevolgd door bewegen met de woestijnspirit “van Tai~Chi tot Yoga tot Dansen met de wind”. Ook zal ze onder de sterren hemel een Blauwe Lotus thee ceremonie geven. Deze mystieke plant speelde een belangrijke rol in de cultuur van de oude Egyptenaren.

Daarnaast reist Maxine Vogt met ons mee, zij ondersteund mensen om volledig te gaan staan voor wie ze werkelijk zijn dit doet zei in haar dagelijks leven door middel van haar symbolen en het daarbij horende ontwikkelingspad (www.iseejah.love).
Haar aanwezigheid op deze reis zal dan ook in het teken staan van de symbolen. Ze kan inzichten en tools aanreiken die je kunnen helpen om bij jouw eigen kern te komen.

Het is de bedoeling om in stilte, maar ook met elkaar als spiegel, te onderzoeken wat we als individu te doen hebben in dit leven. Onze eigen talenten en krachten scherp te krijgen, zodat we kunnen thuiskomen in ons hoogste potentiële ik vorm.

Eid zijn team zijn onze gidsen tijdens de reis.
 Elke reis opnieuw word er een team samengesteld uit de verschillende leden van de Muzeina tribe. Dit team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben. Door elke keer andere leden van de Muzeina tribe mee te nemen zorgt Eid dat verschillende gezinnen de vruchten kunnen plukken van deze woestijnreizen.
De hele Sinaï woestijn is één en al historie en met elke stap die je maakt voel je hoe solide de grond onder je voeten is.
Dagelijks zijn er plekken waar we op de kameel naar toe zullen reizen, waar we het kamp opzetten en we ons laten opgaan in de flow van de woestijn.

Na het ontbijt van de zesde nacht vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba.
Daar overnachten we  in het Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje in Nuweiba. Hier deel je een rieten strandhuisje aan de Golf van Akaba.
Het strandje is van wifi en sanitaire gemakken voorzien en ook hier ben je enkel met de groep en in de sfeer van de Bedouinen.
Zo bereiden we ons langzaam voor op de terugreis.

Je bent uniek en vrij.
Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn, wanneer je samen wilt zijn of wilt delen is daar het kampvuur met goed gezelschap.

Je bent van harte uitgenodigd!

Deze reis wordt begeleidt door drie Nederlandstalige begeleiders, Debra ( Livethebedouinlife), Michelle van Coevorden (Mahara)en Maxine Vogt ( Iseejah). Zij bewaren samen met de Bedouinen de ruimte en energie voor de groep in de woestijn.

Vlak voor vertrek (Oktober 2020 ) is er een kennismakingsavond in de Mahara. Op deze avond ontmoeten we elkaar zodat je weet met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijnreis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Visum 28 Euro Israel & 22 Euro Egypte ( eenmalig)
– Taxi vanuit Eilat naar Taba en terug ( 20 Euro)
– Fooi voor het team van Eid, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van November is warm met maximale temperaturen rond de n 28 graden. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor November warm, stabiel en gunstig. Rond deze tijd is het erg behaaglijk in Egypte.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Eilat ( Ramon).
Te boeken vanaf 101 Euro

Heenvlucht
Wo 25-11-2020
Vertrektijd: 07:00 uur
Aankomsttijd: 12:50 uur
Non-stop vlucht

Terugvlucht
Wo 02-12-2020
Vertrektijd: 13:50 uur
Aankomsttijd: 18:15 uur
Non-stop vlucht

Je kan reserveren via transavia.com

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Ook is het belangrijk een slaapmat en een slaapzak mee te nemen.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.