OUDER & KIND WOESTIJNREIS

De aankomende voorjaarsvakantie is er een uit gelegen kans om met je kind een heel bijzondere reis te gaan maken. Een blijvende herinnering die niet snel vergeten zal worden.

Onder begeleiding van de Bedouinen tribe reizen we per voet en per kameel door de woestijn waar ze ons thuis brengen in hun manier van leven en reizen. Elke reis opnieuw word er een team samengesteld uit de verschillende leden van de bedouin tribe. Dit team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben. Door elke keer andere leden van de Muzeina tribe mee te nemen zorgen deze manier van reizen dat verschillende gezinnen de vruchten kunnen plukken van deze woestijnreizen.

Reizen met kinderen is altijd weer een feestje. De kinderen hebben alle ruimte en veiligheid om vrij te bewegen. Het rijden op een kameel maakt het allemaal nog leuker. We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren.

Dit is een reis die jullie alle ruimte biedt om samen te zijn op een ontspannen en toch avontuurlijke manier.

Door de route die we nemen tijdens deze reis afwisselend lopend of rijdend op de kameel geeft een fijne structuur voor ouder en kind. Beweging en ontspanning samen met je kind in deze woestijn zo dicht in de natuur slapend onder de sterren verzorgt door de Bedouinen is een onvergetelijke ervaring die jullie beiden zal doen verwonderen.

Bij aankomst in Egypte, staat er vervoer klaar om ons naar het begin van de Sinaï woestijn te brengen. Daar worden we verwelkomt met een warm kampvuur en eten. Hier kunnen jullie een beetje bijkomen van de reis wat slapen en eten. Dit alles natuurlijk onder de sterrenhemel. De volgende dag vertrekken we per kameel en per voet de woestijn in.

Je kunt als ouder helemaal ontspannen er wordt goed voor je gezorgd. Je hoeft nergens over na te denken, niet over eten, boodschappen of andere dagelijkse beslommeringen.

Wat je kunt verwachten:

Samen met je kind trek je vijf dagen lang per kameel en te voet door de indrukwekkende woestijn, waarbij je dagelijks tussen de 6 en 12 kilometer aflegt. Jullie reizen onder begeleiding van ervaren Bedoeïenen en een ervaren Nederlandstalige gids Jefta Hoed.

Jefta begeleid, vanuit zijn achtergrond als jongerencoach en Rite of Passage trainer, deze woestijnreis. Zijn doel is om in deze avontuurlijke omgeving een veilige ruimte te faciliteren waar plek is voor verdiepende gesprekken, openheid, ontspanning en spel. gedragen door de ruimte, stilte en schoonheid van de woestijn.

Ons team kent de woestijn als geen ander en bied deskundige begeleiding en ondersteuning naar gelang de behoefte.

We reizen deze vijf dagen langzaam dieper de woestijn in, we trekken over bergen heen om in de vallei of op de zandvlaktes kamp te maken, te eten en de nacht door te brengen onder de sterren.

Om bepaalde plekken te bereiken moet er geklommen en geklauterd worden over bergpartijen en zandduinen. We bezoeken een aantal historische plekken zoals de “Nawamis”, prehistorische stenen gebouwen daterend uit de “Copper Stone Age” (4000-3150 BC). We bezoeken de oase El Goudra en we trekken naar Jebel Mileihis, een vlakke zandstenen berg hoog boven de woestijn.

Na het ontbijt op de zesde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba, waar de reis eindigt op het prachtige Live The Bedouïn Life Kamp aan de Golf van Akaba. Hier kun je ontspannen en genieten van het schitterende uitzicht over de zee.

Het strandje is van wifi en sanitaire gemakken voorzien en ook hier ben je enkel met de groep en in de sfeer van de Bedouinen.

Zo bereiden we ons langzaam voor op de terugreis.

Je bent van harte uitgenodigd!

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team van de bedouinen, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van Februari is aangenaam warm met maximum temperaturen rond de 28 graden . In de nacht kan het afkoelen naar temperaturen  rond de 10 a 15 graden . Met ongeveer 8 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor Februari perfect voor een woestijnreis met de bedouinen en hun kamelen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Vluchten zijn te boeken via:

Transavia.com: Vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh in de periode van November tot einde Maart.

TUI: Vliegt vanaf luchthaven Rotterdam een aantal maanden per jaar rechtstreeks naar en van Sharm el Sheikh. Ook vanaf luchthaven Eindhoven zijn er vluchten te boeken rechtstreeks naar Sharm el Sheikh.

TUI België: Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Sharm el Sheikh.

Turkish Airlines & Pegasus :
Bij beide luchtvaartmaatschappijen vlieg je via Istanbul, zij zijn het meest stabiel in prijs en vertrek.

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Wij hebben voor iedereen een slaapzak toch voor extra comfore ,warmte en hygiene neem je elf ook nog een slaapzak mee.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel een washandje en een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Wil je deelnemen aan deze woestijnreis
meld je dan aan via dit formulier,

Je krijgt na aanmelding zo snel mogelijk een email met de voorwaarden en extra informatie over deze woestijnreis.
In de mail staat de bevestingslink om je plek te verzekeren voor deze reis.

Voor deze woestijnreis is er een maximum aantal van 8 personen.