VERTREK  AMSTERDAM ZATERDAG 25 FEBRUARI tot 5 MAART 2023 |

MAX. 11 VOLWASSENEN    | 

VIJF DAGEN WOESTIJN   |

TWEE DAGEN STRAND   |

ALL INCL. 1400  EURO VOOR OUDER & KIND   ( ex. ticket )  |

 

RESERVEER

Zaterdag 25 Februari 2023 vertrekken we met een groep avontuurlijke kinderen en ouders naar de Sinaï.

De aankomende voorjaarsvakantie is er een uit gelegen kans om met je kind een wel heel bijzondere reis te gaan maken. Een blijvende herinnering die niet snel vergeten zal worden.

Onder begeleiding van de Muzeïna tribe reizen we per voet en per kameel door de woestijn waar ze ons thuis brengen in hun manier van leven en reizen.
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren. Dit is een reis die jullie alle ruimte biedt om samen te zijn op een ontspannen en toch avontuurlijke manier.

Reizen met kinderen is altijd weer een feestje. De kinderen hebben alle ruimte en veiligheid om vrij te bewegen. Het rijden op een kameel maakt het allemaal nog leuker.

Door de route die we nemen tijdens deze reis afwisselend lopend of rijdend op de kameel geeft een fijne structuur voor ouder en kind. Beweging en ontspanning samen met je kind in deze woestijn zo dicht in de natuur slapend onder de sterren verzorgt door de Bedouinen is een onvergetelijke ervaring die jullie beiden zal doen verwonderen.

Bij aankomst in Egypte, staat er vervoer klaar om ons naar het begin van de Sinaï woestijn te brengen. Daar worden we verwelkomt met een warm kampvuur en eten. Hier kunnen jullie een beetje bijkomen van de reis wat slapen en eten. Dit alles natuurlijk onder de sterrenhemel. De volgende dag vertrekken we per kameel en per voet de woestijn in.

Dagelijks reizen we zo tussen de 5 tot 7 kilometer. Jullie kunnen elkaar afwisselen of samen rijden op de kameel.
Op verzoek is het mogelijk om twee kamelen voor jullie te reserveren.

Je kunt als ouder helemaal ontspannen er wordt goed voor je gezorgd. Je hoeft nergens over na te denken, niet over eten, boodschappen of andere dagelijkse beslommeringen.

We reizen deze vijf dagen langzaam dieper de woestijn in, we trekken over bergen heen om in de vallei of op de zandvlaktes kamp te maken, te eten en de nacht door te brengen onder de sterren.

Om bepaalde plekken te bereiken moet er geklommen en geklauterd worden over bergpartijen en zandduinen. We bezoeken een aantal historische plekken zoals de “Nawamis”, prehistorische stenen gebouwen daterend uit de “Copper Stone Age” (4000-3150 BC). We bezoeken de oase El Goudra en we trekken naar Jebel Mileihis, een vlakke zandstenen berg hoog boven de woestijn.

Na het ontbijt van de vijfde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba.

Daar overnachten we in het Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje in Nuweiba.

Het strandje is van wifi en sanitaire gemakken voorzien en ook hier ben je enkel met de groep en in de sfeer van de Bedouinen.

Zo bereiden we ons langzaam voor op de terugreis.

25 Februari tot 5 Maart 2023 * Ouder & kind woestijnreis* ( 1 ouder & 1 kind )
Er is plek voor 11 ouders.
Guided bij de Muzeina tribe ons vaste bedouinen team onder leiding van Ahmed Eid, Debra Hempel ( initiatief nemer Livethebedouinlife)& Charlie Eeuwens

Je bent van harte uitgenodigd!

DE PRIJS IS EXCLUSIEF

– Vliegticket
– Fooi voor het team, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van Februari & Maart,  is warm met maximale temperaturen rond de 30 graden. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag, wel is er deze periode vaak een opstekende wind. De weersverwachting voor Februari warm, met af en toe een frisse opstekende wind. De nachten kunnen in deze periode wat cooler zijn maar komen niet onder de 10 graden.

TIJDSVERSCHIL

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

VACCINATIES

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

ONS REIS BELEID

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Sharm el Sjeik met Turkish Airlines
Te boeken vanaf 305 Euro

Heenvlucht
Zaterdag 25-02-2023
Vertrektijd: 16:00uur
Aankomsttijd: 01:50 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Terugvlucht
Sharm el Sheikh – Amsterdam
Datum: Zondag 5-03-2023
Vertrektijd: 03:05 uur
Aankomsttijd: 10:40 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Je kan reserveren via Pegasus

 

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis. Vergeet ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn. Een washand en een tas waar je je waterfles in kan dragen is handig voor deze reis.

Een dunne slaap of lakenzak (dekbedhoes) is voldoende we hebben een basis slaapzak voor alle reizigers.

De temperatuur is warm met mogelijk bij een opstekende wind frisse momenten.
Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod, stuur dan een email of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.