Corona virus informatie.

In deze tijd waarin het virus als gevaar wordt gezien en wereldwijd maatregelen worden getroffen is het voor ons allemaal een zeer onzekere tijd.
De vliegtuigmaatschappijen waarmee wij het meest te maken hebben (Transavia & TUI) gaan ervan uit dat er vanaf Juli weer normaal gevlogen kan worden.
Zij hebben maatregelingen getroffen waarbij vliegtickets kosteloos kunnen worden om geboekt of dat er vouchers beschikbaar zijn bij eventuele overmacht van bijvoorbeeld een tweede golf van besmettingen.
Livethebedouinlife heeft besloten om de reizen zoals gepland voor het aankomende seizoen beschikbaar te maken om te boeken.
Dit betekent dat als je boekt je een aanbetaling doet van 200 euro, daarmee is je plek verzekerd. Het resterende bedrag dient twee weken voor vertrek voldaan te zijn.
Mocht het toch anders gaan lopen dan zullen we de reis verzetten naar een andere datum. In overleg kan je reservering dan mee naar de nieuwe datum of je krijgt je aanbetaling direct terug gestort.
Wij hopen met heel ons hart dat we deze reizen aankomend seizoen weer met jullie mogen maken. Zoals de Bedouine  zegt, InshaAllah..

VERTREK  AMSTERDAM ZATERDAG 20 FEBRUARI 2021 |

MAX. 8 VOLWASSENEN    | 

VIJF OVERNACHTINGEN WOESTIJN   |

TWEE OVERNACHTINGEN STRAND   |

ALL INCL. 1180  EURO VOOR OUDER & KIND   ( ex. ticket )  |

 

RESERVEER

Zaterdag 20 Februari 2021 vertrekken we met een groep avontuurlijke kinderen en ouders naar de Sinaï.

De aankomende voorjaarsvakantie is er een uitgelegen kans om één op één met je kind een wel heel bijzondere reis te gaan maken.

Onder begeleiding van de Muzeïna tribe reizen we per voet en per kameel door de woestijn waar ze ons thuis brengen in hun manier van leven en reizen.
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren. Dit is een reis die je alle ruimte biedt om in contact te komen met de natuur en jouw eigen natuur.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van deze tribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren.
De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij je eigen natuur. Je kunt je helemaal overgeven aan het ritme van de woestijn.

Bij aankomst in Egypte, staat er vervoer klaar om ons naar het begin van de Sinaï woestijn te brengen.Daar worden we verwelkomt met een warm kampvuur en heerlijk eten. We overnachten hier onder de sterrenhemel. De volgende dag vertrekken we per kameel en per voet de woestijn in.

Dagelijks reizen we zo tussen de 5 tot 7 kilometer. Je deelt samen met je kind een kameel. Dit versterkt de samenwerking en dynamiek tussen jullie op deze reis. Jullie kunnen elkaar afwisselen of samen rijden op de kameel.
Op verzoek is het wel mogelijk om twee kamelen voor jullie te reserveren.

Je kunt als ouder helemaal ontspannen er wordt goed voor je gezorgd. Je hoeft nergens over na te denken, niet over eten, boodschappen of andere dagelijkse beslommeringen.

We reizen deze vijf dagen langzaam dieper de woestijn in, we trekken over bergen heen om in de vallei of op de zandvlaktes kamp te maken, te eten en de nacht door te brengen onder de sterren. Om bepaalde plekken te bereiken moet er geklommen en geklauterd worden over bergpartijen en zandduinen. We bezoeken een aantal historische plekken zoals de “Nawamis”, prehistorische stenen gebouwen daterend uit de “Copper Stone Age” (4000-3150 BC). We slapen een nacht in de oase El Goudra en we trekken naar Jebel Mileihis, een vlakke zandstenen berg hoog boven de woestijn.

Woensdagnacht is de laatste nacht in de woestijn. Donderdagochtend na het ontbijt vertrekken we naar het Livethebedouinlife camp. Dit is een mooi & rustig gelegen strandje in Nuweiba. Hier delen jullie een comfortabel rieten strandhuisje gelegen aan de zee van Akaba. Het strandje is van alle gemakken voorzien en ook hier wordt er goed voor jullie gezorgd, geheel in de sfeer van de Bedouinen.

Kort voor vertrek is er een kennismakings/informatie. Op deze avond kun je terecht met al je vragen en alvast kennismaken met je reisgenoten en spreken we de reis door.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod, stuur dan een email of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Visum 28 Euro Israel & 22 Euro Egypte  p.p. ( eenmalig)
– Taxi vanuit Eilat naar Taba en terug p.p. ( 20 Euro)
– Fooi voor het team van Eid, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Het weer

Het klimaat van Februari is overdag warm met maximale temperaturen rond de 25 graden. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor Februari warm maar met koele momenten, avonden en nachten.
De wind kan rond deze tijd behoorlijk koel uit de hoek komen, in de nachten en avonden kan het kwik hierdoor dalen tot minimaal 5 graden.
Ook overdag kan het sommige momenten koel aanvoelen door een opstekende wind.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Eilat ( Ramon).
Te boeken vanaf 278 Euro

Heenvlucht
Za 20-02-2021
Vertrektijd: 07:00 uur
Aankomsttijd: 12:50 uur
Non-stop vlucht

Terugvlucht
Za 27-02-2021
Vertrektijd: 13:50 uur
Aankomsttijd: 18:15 uur
Non-stop vlucht

Je kan reserveren via transavia.com

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag.

Voor het reizen in deze periode van het jaar zijn een paar warme sokken en jas fijn om bij je hebben. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Ook is het belangrijk een slaapmat en een slaapzak mee te nemen.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.