Reis één op één met je kind samen door de Sinaï

VERTREK  AMSTERDAM ZATERDAG 15 FEBRUARI 2020 |

MAX. 8 VOLWASSENEN    | 

VIJF OVERNACHTINGEN WOESTIJN   |

TWEE OVERNACHTINGEN STRAND   |

ALL INCL. 920  EURO VOOR OUDER & KIND   ( ex. ticket )  |

 

BOEK HIER JE REIS

Zaterdag 15 Februari 2020 vertrekken we met een groep avontuurlijke kinderen en ouders naar de Sinaï.

De aankomende voorjaarsvakantie is er een uitgelegen kans om één op één met je kind een wel heel bijzondere reis te gaan maken.

Bij aankomst in Egypte, staat er vervoer klaar om ons naar het begin van de Sinaï woestijn te brengen.Daar worden we verwelkomt met een warm kampvuur en heerlijk eten. We overnachten hier onder de sterrenhemel. De volgende dag vertrekken we per kameel en per voet de woestijn in.

Dagelijks reizen we zo tussen de 5 tot 7 kilometer. Je deelt samen met je kind een kameel. Dit versterkt de samenwerking en dynamiek tussen jullie op deze reis. Jullie kunnen elkaar afwisselen of samen rijden op de kameel.
Op verzoek is het wel mogelijk om twee kamelen voor jullie te reserveren.

Je kunt als ouder helemaal ontspannen er wordt goed voor je gezorgd. Je hoeft nergens over na te denken, niet over eten, boodschappen of andere dagelijkse beslommeringen.

Het landschap is elke dag weer anders en zal daarom niet vervelen. De rauwe schoonheid, het weidse, de ruimte en stilte zijn overweldigend en zo anders dan dat wij gewend zijn. Maar het zijn juist die eigenschappen van de woestijn die ons zo goed doen.

Terug naar de basis, terug naar de essentie.

We reizen deze vijf dagen langzaam dieper de woestijn in, we trekken over bergen heen om in de vallei of op de zandvlaktes kamp te maken, te eten en de nacht door te brengen onder de sterren. Om bepaalde plekken te bereiken moet er geklommen en geklauterd worden over bergpartijen en zandduinen. We bezoeken een aantal historische plekken zoals de “Nawamis”, prehistorische stenen gebouwen daterend uit de “Copper Stone Age” (4000-3150 BC). We slapen een nacht in de oase El Goudra en we trekken naar Jebel Mileihis, een vlakke zandstenen berg hoog boven de woestijn.

Woensdagnacht is de laatste nacht in de woestijn. Donderdagochtend na het ontbijt vertrekken we naar het Livethebedouinlife camp. Dit is een prachtig, privé gelegen strandje in Nuweiba. Hier delen jullie een comfortabel rieten strandhuisje gelegen aan de zee van Akaba. Het strandje is van alle gemakken voorzien en ook hier wordt er goed voor jullie gezorgd, geheel in de sfeer van de Bedouinen.

Kort voor vertrek is er een kennismakings/informatie. Op deze avond kun je terecht met al je vragen en alvast kennismaken met je reisgenoten en spreken we de reis door.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod, stuur dan een email of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Visum 28 Israel & 22 Euro Egypte ( eenmalig)
– Taxi vanuit Eilat naar Taba en terug ( 20 Euro)
– Tip die we inzamelen aan het einde van de reis voor het team van Eid ( tussen de 20 * 50 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Omdat we veelal per kameel reizen zijn minstens twee lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater en lange warme broek voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

We gebruiken dikke tapijten en kleden om op te slapen, mocht dat je niet genoeg lijken neem dan een luchtbed mee. Wel adviseren wij om je eigen slaapzak mee te nemen

Vergeet niet iets voor op het hoofd een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen.
Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Het weer

Het klimaat van februari laat nog behoorlijke hoge temperaturen zien aangezien het minimum zich rond de 20 graden begeeft en het piekpunt wel een waarde van 30 graden weet te bereiken. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor februari rustig, stabiel en gunstig.
In de nachten kan het nog behoorlijk afkoelen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er geen tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.