VERTREK   11 Nov t/m 20 Nov 2022 |

MAX. 11 PERSONEN  | 

ZES DAGEN IN DE  WOESTIJN  |

LAATSTE TWEE DAGEN OP HET STRAND  |

ALL INCL. 980 EURO  |  ( ex. vliegticket )

RESERVEER

MANNEN WOESTIJNREIS

Onder begeleiding van de Muzeïna tribe reizen we per voet en per kameel door de woestijn waar ze ons thuis brengen in hun manier van leven en reizen.
We eten en delen rondom het vuur en slapen onder de sterren. Dit is een reis die je alle ruimte biedt om in contact te komen met de natuur op alle lagen.

Reizen door dit gebied onder begeleiding van deze tribe biedt je de unieke kans om het leven in zijn authentieke vorm te ervaren.
De woestijn zorgt ervoor dat alle ruis van de lijn verdwijnt zodat je terug kunt komen bij je eigen natuur. Je kunt je helemaal overgeven aan het ritme van de woestijn.

Door het ritme van het reizen door de woestijn met elkaar, te voet of op de kameel, ontstaat er al snel een kalmte. Het word stiller en weidser om je heen.

We reizen 6 dagen per kameel en per voet zo’n 10 tot 15 kilometer per dag en zoveel mogelijk in stilte. We slapen en leven in de open lucht.
We bezoeken verschillende historische plekken, zoals de oase El Goudra en de meer dan 5000 jaar oude stenen koepels van Nawamis. We klimmen over bergtoppen en door valleien en wandelen steeds dieper de woestijn in.
De omgeving is weids en gevarieerd en zal niet vervelen.

Het reizen met de kennis van de tribe en in de veiligheid van de groep is een oergevoel waar we hier in het westen behoorlijk van verwijderd zijn.

De ruimte die vrij komt geeft vaak inzichten, energie en kracht.

Leden van de Muzeina tribe zijn samen met het team van Livethebedouinlife onze gidsen tijdens de reis.
Elke reis opnieuw word er een team samengesteld uit de verschillende leden van de Muzeina tribe. Dit team zorgt voor ons, het eten, de dieren en voor alles wat we nodig hebben. Door elke keer andere leden van de Muzeina tribe mee te nemen kunnen verschillende gezinnen de vruchten plukken van deze woestijnreizen.

De hele Sinaï woestijn is één en al historie en met elke stap die je maakt voel je hoe solide de grond onder je voeten is. In deze tijd waarin alles zich zo snel ontwikkelt, verandert en voortdurend aanpassingen van je vraagt, is in de woestijn het totaal omgekeerde waar. Je omgeving daar is bijna onbeweeglijk, het daagt je uit om het leven en jezelf weer te zien en te ervaren in zijn authentieke vorm.

Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn, wanneer je samen wilt zijn of wilt delen is daar het kampvuur met goed gezelschap. Maar bovenal, voel je VRIJ!

Na het ontbijt van de zesde nacht vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba.

Daar overnachten we  in het Livethebedouinlife Camp.
Dit is een prachtig privé strandje in Nuweiba.

Je deelt een kamer op het strand met een mede reiziger Slaap je liever alleen kan dat voor een meerprijs van 30 tot 50 Euro per nacht.
Laat dit dan bijtijds weten want de kamers die we hebben zijn beperkt in aantal.

Het strandje is van wifi en sanitaire gemakken voorzien en ook hier ben je enkel met de groep en in de sfeer van de Bedouinen.

Zo bereiden we ons langzaam voor op de terugreis.

11 November tot 20 November 2022 * Walk the desert with men (only) *
Er is plek voor 18 personen.
Guided bij de Muzeina tribe ons vaste bedouinen team onder leiding van Ahmed Eid, Rene Pique
en Daniel Eeuwens ( initiatief nemer Livethebedouinlife)

Je bent van harte uitgenodigd!

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven

Het weer

Het klimaat van November,  is warm met maximale temperaturen rond de 30 graden. Met ongeveer 8 uur per dag aan zon en een kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor November warm en gunstig. De nachten kunnen in deze periode wat cooler zijn maar komen niet onder de 15 graden.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Voor deze reis adviseren wij de vlucht

Amsterdam – Sharm el Sjeik met Turkish Airlines
Te boeken vanaf 285 Euro

Heenvlucht
Vrijdag 11-11 16:00 uur
Aankomsttijd: 01:50 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Terugvlucht
Sharm el Sheikh – Amsterdam
Zondag 20-11-2022
Vertrektijd: 03:05 uur
Aankomsttijd: 10:40 uur
Tussenlanding: 1 ( Istanbul)

Je kan reserveren via Pegasus

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis. Vergeet ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel en vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn. Een washand en een tas waar je je waterfles in kan dragen is handig voor deze reis.

Een dunne slaap of lakenzak (dekbedhoes) is voldoende we hebben een basis slaapzak voor alle reizigers.

De temperatuur is warm met mogelijk bij een opstekende wind frisse momenten.
Dit kan een paar keer per dag wisselen. Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Vlak voor vertrek (Eind Oktober 2022 ) is er een kennismakingsavond in Amsterdam. Op deze avond ontmoeten we elkaar zodat je weet met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijnreis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.