Actieve Mannenreis in de Sinaï-woestijn

Begeleid door ervaren Bedouinen trekken we 6 dagen per kameel of te voet door de adembenemende Sinaï-woestijn. Onze tocht bestaat uit uitdagende wandelingen en beklimmingen, waarbij we de ruige schoonheid van de woestijn van dichtbij beleven. Het is een reis voor de avontuurlijke ziel die op zoek is naar fysieke uitdaging, stilte en verbroedering.

Elke avond maken we kamp op een nieuwe plek en komen we samen rondom het vuur. Een plek om de diepte in te gaan en te lachen, verhalen te vertellen en kwetsbaar te zijn. We zorgen samen voor een veilige space waarin ieders behoefte wordt gekend en alles er mag zijn. En als de nacht valt, zoekt ieder zijn eigen slaapplek op onder de sterrenhemel.  We worden gewekt door de zon en trekken na een heerlijk ontbijt weer verder. We reizen gedeeltelijk in stilte om zo het medicijn van de machtige woestijn in zijn volheid te kunnen ervaren.

Na het ontbijt op de zesde dag vertrekken we per jeep terug naar de kust van Nuweiba, waar onze reis eindigt op het prachtige LiveTheBedouinKamp, direct aan de Golf van Akaba. Hier kun je ontspannen en genieten van het schitterende uitzicht over de zee. De volgende ochtend keren we vol energie en inspiratie weer terug naar huis.

Er zijn twee Nederlandse gidsen mee op deze reis om de groep samen met de bedouinen te begeleiden.

Daan is de initiatiefnemer van de reis. Hij heeft al eerder een onvergetelijke mannenreis mede begeleid en werd weer geroepen door de woestijn. Om er helemaal in te zakken, weg van alle ruis, in de stilte en eenvoud. Om samen met broeders in beweging te zijn, plezier te maken en verdieping te zoeken.

Daniel is, als Sinai veteraan, de stille kracht waar we op mogen leunen, als medeoprichter van Live the Bedouïn Life met ruim 20 jaar kennis van de woestijn en haar inwoners is hij de uitgelezen gids om jullie een onvergetelijke reis te bezorgen.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Fooi voor het team van de bedouinen, dit zamelen wij in aan het einde van de reis ( tussen de 20 * 70 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

 

Het weer

Het klimaat van Februari is warm maar kan door een opstekende wind ook cool aanvoelen. De nachten zijn cooler de temperatuur kan dan rond de 10 a 15 graden teruglopen. Met ongeveer 10 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor Februari warm, met soms een frisse wind.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Vluchten zijn te boeken via:

Transavia.com: Vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Sharm el Sheikh in de periode van November tot einde Maart.
TUI: Vliegt vanaf luchthaven Rotterdam een aantal maanden per jaar rechtstreeks naar en van Sharm el Sheikh. Ook vanaf luchthaven Eindhoven zijn er vluchten te boeken rechtstreeks naar Sharm el Sheikh.
TUI België: Vanaf Brussel gaan er directe vluchten naar Sharm el Sheikh .Turkish Airlines& Pegasus :
Bij beide luchtvaartmaatschappijen vlieg je via Istanbul, zij zijn het meest stabiel in prijs en vertrek.

Omdat we per kameel reizen zijn een paar lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater , vest voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Wij hebben voor iedereen een slaapzak toch voor extra comfore ,warmte en hygiene neem je elf ook nog een slaapzak mee.

Vergeet niet iets voor op het hoofd, een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen. Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een tandenborstel een washandje en een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Wil je deelnemen aan deze woestijnreis
meld je dan aan via dit formulier,

Je krijgt na aanmelding zo snel mogelijk een email met de voorwaarden en extra informatie over deze woestijnreis.

In deze mail staat de bevestingslink om je plek te verzekeren voor deze reis.

Voor deze woestijnreis is er een maximum aantal van 11 personen.