Woestijn reis in samenwerking met Mahara retreats & Avani van Leeuwen

VERTREK  AMSTERDAM WOENSDAG 5 FEBRUARI 2020 |

MAX. 14 PERSONEN  | 

ZES DAGEN REIZEN DOOR DE WOESTIJN  |

ZEVENDE DAG STRAND  |

ALL INCL. 880 EURO  |  ( ex. ticket  vanaf *120 Euro via Transavia Amsterdam Eilat )

DEZE REIS IS VOL!

EEN REIS IN en DOOR DE WOESTIJN

Samen met mannen groeien in liefde, bewustzijn en kracht

“De man is krachtig in zijn liefde voor de vrouw en het vrouwelijke. Hij beschermt haar, voedt haar en draagt haar. Zijn kracht is in verbinding zijn met de kosmos en het grote geheel. Een man gaat grenzen over en reist door onbekende werelden. Zo groeit hij in liefde, bewustzijn en kracht.

Samen reizen is mannelijk en maakt sterk. Op reis in de kring, samen, alleen, in verbinding met de kosmos. In het samenzijn open je in broederschap het hart en laat je je aanraken door de ander en door het bestaan. De woestijn brengt je bij je kern. Door in de woestijn te zijn opent zich je innerlijke leiding. Je komt tot bloei en treedt naar buiten in jouw volledig potentieel.

Het hart is open, eerlijk, kwetsbaar en sterk. De buik brengt manifestatiekracht en creatie en het bekken de heilige seksualiteit. Het hoofd ontvangt innerlijke leiding en komt in een niet verdraaid denken”. (tekst door Avani van Leeuwen, begeleider tijdens deze reis)

Iedere ochtend starten we de dag met lichte lichaamsbeweging, ontspanning en meditatie. Na het ontbijt vertrekken per voet en kameel verder de woestijn in. Halverwege de dag wordt er kamp gemaakt om de lunch te nuttigen om vervolgens verder te trekken totdat de neergaande zon ons vertelt dat het tijd is om het kamp voor de nacht op te zetten.  Elke namiddag is er een samenkomst of satsang waarin je kunt delen en uitwisselen.

Je bent uniek en vrij. Wanneer je alleen wilt zijn is daar de woestijn; wanneer je samen wilt zijn is daar de groep.

De gehele reis zal er goed voor je gezorgd worden. De gidsen zorgen voor vers brood, thee/koffie/water, snacks en drie maaltijden per dag. Tijdens deze reis zijn zij ook de degenen die je veel kunnen vertellen over de bijzondere plekken en geschiedenis van de Sinaï woestijn.

De reis eindigt op het strand op ons Livethebedouinlife Camp. Daar bereiden we ons voor op de terugreis naar Nederland en is er alle tijd om na te genieten van de reis en een heerlijk laatste avondmaal samen te delen en in een heerlijk bed te slapen..

Je bent van harte uitgenodigd!

Vlak voor vertrek ( 10 januari 2020 ) is er een kennismakingsavond in de Mahara. Op deze avond ontmoeten we elkaar en weet je met wie je reist en is er aanvullende informatie over de woestijn reis.

Wil je op de hoogte blijven van ons reis aanbod schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

De prijs is exclusief

– Vliegticket
– Visum 28 Israel & 22 Euro Egypte ( eenmalig)
– Taxi vanuit Eilat naar Taba en terug ( 20 Euro)
– Tip die we inzamelen aan het einde van de reis voor het team van Eid ( tussen de 20 * 50 Euro in ).
– Persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Omdat we per kameel reizen zijn minstens twee lange broeken handig om mee te nemen. Een sweater en lange warme broek voor de avonden, en wat luchtiger kleding voor overdag. Mocht je het snel koud vinden neem dan een paar warme sokken mee. Sommige delen van de reis zal je je kameel per voet over de bergen moeten begeleiden, daarom zijn schoenen/stevige sandalen/slippers waar je fijn op loopt onmisbaar voor deze reis.

Ook is het belangrijk een slaapmat en een slaapzak mee te nemen.

Vergeet niet iets voor op het hoofd een doek, hoed of pet ! Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden door de woestijn op je kameel en voor de zon in het algemeen.
Vergeet dus ook je zonnebrand niet! Een vettige creme of olie is ook prettig bij je te hebben in de woestijn.

Omdat we per kameel reizen en deze ook je bagage zal dragen is het het beste om voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer te kiezen.

Het weer

Het klimaat van februari laat temperaturen zien van overdag gemiddeld rond 23℃ tot 27℃. Met ongeveer 9 uur per dag aan zon en een bijzonder kleine kans op neerslag is de weersverwachting voor februari rustig, stabiel en soms wat aan de frisse kant . Rond deze tijd is het nog steeds behaaglijk in Egypte.

In de nachten kan het wel nog behoorlijk afkoelen.

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Egypte en Sinai is 1 uur later (tijdens de wintertijd is er geen tijdsverschil).

Vaccinaties

Egypte en Sinai stellen geen vaccinaties verplicht.

Ons reis beleid

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Livethebedouinlife hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.