Een tien-daagse Sinaï reis.

Samen met de kinderen, familie en vrienden kerst en nieuwjaar doorbrengen in de Sinaï.

Eerste kerstdag zitten we in het vliegtuig, we vliegen in 4.5 uur naar Eilat. Het is een vroege vlucht, onze reis begint om 04:00 uur. De reis verloopt soepel en tegen de tijd dat de schemer invalt bereiken we het bedouinen dorp van Eliyane waar Eid ons op wacht.
Na thee en een warm welkom reizen we verder per jeep om de reis door de woestijn te beginnen.
Na 10 minuten achterin de jeep gezeten te hebben, rijdend door de schemer naar het donker toe, zien we in de verte een kampvuur. We zijn er nu echt!

Het is prachtig om zo, inmiddels in het donker, een nog onbekende plek binnen te gaan en te voelen, dit is thuis!

Als eerste is daar het kampvuur waar voor ons bekende gezichten zitten en ons warm verwelkomen. Er is wat te eten en hete thee en al snel vind je de juiste plek om je spullen neer te leggen, jezelf en je slaapplek klaar te maken voor een heerlijke nachtrust in absolute stilte.

De kinderen zijn nieuwsgierig, verrukt, blij en helemaal ontspannen en vallen snel in slaap.

Na een heerlijke nacht worden we wakker in de vroege ochtend en is de verrukking nog groter. Dan zie je waar je bent en hoe mooi de reis en de dag begint. De kamelen scharrelen rond de omgeving is  weids en warm belicht door de opkomende zon.

Na een eerste thee of koffie is het dan even zoeken naar verfrissing en een plek om je rustig klaar te maken voor de dag, zeker na zo’n lange reis. Voor de meesten is het de eerste keer, de eerste ochtend even aftasten en dat hoort erbij.

Gelukkig is Eid en zijn team hier zo ervaren mee en stuurt je met een jerrycan met warm water de juiste richting op en wanneer je  je veilig voelt om je buitenbadkamer in gebruik te nemen voel je al snel dat het heerlijk is en je je net zo fris, misschien wel frisser, voelt dan thuis in je eigen badkamer.
Wanneer je dan fris en klaar voor de dag terug wandelt naar het kampvuur is daar een heerlijk ontbijt. Na gegeten te hebben begint het inpakken en het opzadelen van je kameel.

De eerste ochtend is het streven om uiterlijk 09:00 te vertrekken om te beginnen aan de reis. In de praktijk blijkt dit op de eerste dag nog best lastig te zijn en vertrekken we ook nu pas na 10:00.

Deze reis is anders dan we doorgaans met de groepen plannen. Deels door de feestdagen, deels door de duur van 10 dagen en het reizen met kinderen.
Voor deze reis hadden we gekozen om vijf dagen in de woestijn te zijn en vijf dagen op het strand van Live the Bedouinlife.

Opvallend was hoe ontzettend thuis en super ontspannen de kinderen waren in de woestijn. Op het strand vermaakten ze zich heel erg goed en waren ze heel blij maar hun zijn in de woestijn was 100% in balans.
De hele reis geen gezeur gehoord, geen wifi verzoek gehad en ze waren op hun allerbest. Dat was heel mooi om te zien. Voor ons ouders was het natuurlijk idem dito. We konden helemaal met elkaar zijn, we hoefden nergens aan te denken en alles werd voor ons geregeld!

Het samen trekken en dagelijks naar een andere plek reizen speelt hier natuurlijk een grote rol. Wanneer we met kinderen reizen doen we in tegenstelling tot de volwassen groepen niet twee keer kamp maken op een dag maar één keer. Wat betekent dat we in de ochtend reizen naar de volgende plek, vaak zo’n 5 tot maximaal 7 kilometer, om daar te lunchen en meteen kamp te maken voor de nacht.
Dit geeft de kinderen de ruimte en de tijd om hun omgeving te verkennen. De omgeving is altijd weids en veilig en vaak met spannende canyons, bergen en zandvlaktes waar genoeg gespeeld en ontdekt kon worden.

De dagen samen op het strand waren een heerlijke afsluiter, het water was nog warm dus er kon gesnorkeld worden. We ontdekte een prachtige colored canyon vlak achter ons strandje waar we serieuze avonturen beleefde. We kregen dagelijks bezoek van een schattige pub van de buurman we hebben heerlijk gegeten samen met Eid en zijn familie. Heerlijk gegeten bij Rock Sea een kwartiertje lopen vanaf Livethebedouinlife camp. Kortom ook op het strand was het heerlijk en hebben we erg genoten van deze reis!